9a914e7c48542d48ccd3f6113c8cc57e3b2b41e2.jpg

Термална зона

САУНА

Сухият и горещ въздух в сауната действа възстановяващо и укрепващо за организма, като спомага за отделянето на токсини. Сауната е идеалното средство против ежедневния стрес и наднорменото тегло. Спа центърът на хотел Астера разполага с традиционна финландска сауна, както и с инфрачервена сауна, използваща инфрачервените лъчи, които затоплят тялото директно, така дишането не е затруднено от висока влажност или пара.

Нежната топлина в сауната прониква през кожата в цялото тяло, като генерира незабавно отстраняването на умората и стреса.

АРОМА САУНА

Ароматичната сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Това е дървена ароматична сауна с електрически нагревател (85-100 градуса по Целзий). Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.

ПАРНА БАНЯ

Парна баня с висока влажност на въздуха, изградена по стара традиция. Леки ароматни есенции се грижат за доброто настроение и създават отпускаща атмосфера. За разлика от сауната, въздухът не е толкова горещ, което прави процедурата подходяща дори и за хора със сърдечни и дихателни проблеми. Все е пак е препоръчително да се консултирате със специалист.

ПРИКЛЮЧЕНСКИ ДУШ

Приключенските душове са вид охлаждащи душове, които комбинират вода с различна температура – студена, топла, смесена, дюзи с различно налягане и впръскване на водата – едри капки, мъгла, струи, разположени на стените и тавана на душ кабината, дюзи за впръскване на аромати, сменящи се светлини и музика. Благодарение на тези 5 елемента на приключенския душ, се създават различни комбинации на вода, музика и светлина, които се наричат програми. Програмите на приключенския душ целят да пресъздадат водни стихии – тропически дъжд, ниагарски водопад и множество други. Целта тук е не само в охлаждане на тялото след сауна или парна баня, а създаване на уникално усещане за истинско водно приключение в посетителите на спа центровете.

КНАЙП ПЪТЕКА

Приятна и здравословна разходка с редуване на студени и горещи вани за крака.

Цени:

**Еднократни посещения / Medical SPA **

  • Карта персонална фитнес /5 посещения - 2ч./ 50.00 лв.

  • Фитнес /1 посещения - 2ч./ 12.00 лв.

  • Басейн възрастни деца над 12г. /1 ден/ 12.00 лв.

  • Басейн за деца /1 ден/ 6.00 лв.

  • Басейн + Парна баня + Сауна /1 ден/ 40.00 лв.

  • Басейн + Парна баня + Сауна+Фитнес /1 ден/ 50.00 лв.

  • Сауна /2 часа / 18.00 лв.