f0c73d3bcf52f8207ac6b83e78b1764b8f880fc2.jpg

Локация

Великолепен пейзаж, прекрасни плажове, море, минерални извори, слънце, незабравима атмосфера - всичко това наистина може да откриете в к. к. Златни пясъци.

Златни Пясъци предлага уникално съчетание на живописна гора, великолепни плажове, чисто море, слънце, минерална вода и незабравима атмосфера.

Стара легенда разказва, че пирати закопали огромно златно съкровище по крайбрежието северно от Варна. Земята отмъстила на бандитите, като превърнала златото в чуден пясък.

Днес к. к. Златни пясъци е прочут със златистия хубав пясък и широкия и дълъг плаж. Курортът е разположен на 17 км северно от гр. Варна. Заради природната си красота - прекрасен климат, уникален природен парк, фин златист пясък и даряващи здраве горещи извори, отдавна е прочут като перлата на българското Черноморие.

Дългата плажна ивица, която на места достига над 100 м ширина, ще Ви очарова със златистия си кварцов пясък. Спокойната и чиста вода остава топла и през нощта, а слънчевите бани са възможни от май до октомври.

к. к. Златни пясъци е носител на “Син флаг” – престижна международна награда за екологично чист курорт. "Златни Пясъци" - най-добрата възможност за отдих, развлечение, лечение, спортни занимания и нови приятелства.

7cb3aae478d146e2a4745cc68b91c2611a87ae70.jpg

Местоположение

Златни пясъци е най-големият курорт по северното черноморско крайбрежие. Разположен в екологично чист залив, той е на 18 км североизточно от Варна и на 488 км източно от София. Комплексът е изграден в Природния парк “Златни пясъци” на 1320 ха. площ. На север достига до с. Кранево, а на юг - до вилно селище Чайка. В близост се намира курортният комплекс к.к. Св.Св. Константин и Елена.

Климат - Районът, в който се намира град Варна и околността попада в най-северната част на средиземноморската субтропична област и климатът тук се характеризира като континентално - средиземноморски. Освен това, в тясната крайбрежна ивица той е силно повлиян от морето и е различен от този във вътрешността на страната. Това смекчаващо влияние се разпростира до 30-50 км навътре в сушата. Характерни са по-голямата влажност на въздуха, наличието на йодни изпарения и отслабване на конвекционна облачност.

Атракции в близост

ЗабележителностиДистанция от хотела
Екопарк Варна25 км
Резиденция Евксиноград25 км
Делфинариум25 км
Зоопарк Варна20 км
Държавна Опера Варна23 км
Археологически музей Варна22 км
Планетариум Варна22 км
Храмове и манастири
Манастир Св. Св. Константин и Елена12 км
Катедрален храм „Успение Богородично“22 км
Аладжа Манастир „Света Троица“20 км
СПА и Спорт
AQUAHOUSE Thermal & Beach13 км
Hotel Azalia Balneo & SPA13 км
Тенис кортове13 км
Конна база „Виница“17 км
Ресторанти
Monty Restaurant13 км
Villa Chinka Restaurant13 км
The Bay13 км
Винарна Евскиноград15 км